Incalzim cuptorul la 175 grade.
Blatul :
300 gr biscuiti simpli
2 linguri zahar pudra ,rase
1 plic capuccino clasic
1 lingurita cafea solubila
2 linguri apa clocotita
1 lingurita scortisoara
150 gr unt topit
Rupem biscuitii in bucati mici apoi le dam printr-un blender
pana se faramiteaza complet ,rezultand o faina de biscuiti .
Rasturnam faina de biscuiti intr-un bol ,adaugam zaharul pudra ,
,scortisoara ,untul topit caldut si plicul de capuccino
dizolvat impreuna cu cafeaua solubila ,in lingura de apa fiarta .
(lasam intai la racit ,apoi folosim compozitia cu capuccino )
Amestecam totul ,rezulta un amestec umed pe care il intindem
intr-o forma cu peretii detasabili , de tort .Presam cu fundul unui pahar
dupa care dam forma putin la frigider ,timp in care ne ocupam de crema
de branza .
Umplutura :
3 cutii branza Almette cu smantana
3 linguri zahar pudra
1 zahar vanilat
putina esenta de vanilie
6 linguri dulce de leche (eu am avut un borcan de dulceata de lapte cu cafea , castigata pe saitul – http://www.facebook.com/ProduseDeLaTara
are fix 12 linguri pline)
3 oua
1 lingurita zeama lamaie
Amestecam branza cu ouale ,zaharul pudra ,vanilia si esenta .
La final adaugam zeama de lamaie , dulcele de leche si omogenizam .
Compozitia obtinuta o rasturnam peste blatul de biscuiti .
Dam la cuptor pentru 50 minute la 170-175 grade.
Glazura :
100 ml frisca lichida
6 linguri dulce de leche
o mana fulgi de migdale
Incalzim dulcele de leche ,dam de-oparte , adaugam frisca
lichida si amestecam energic .
Dupa ce s-a racit putin prajitura scoasa din cuptor ,punem glazura
deasupra ,lasam sa se raceasca dupa care presaram fulgii de migdale
putin rumenite in tigaie,scoatem inelul de tort detasabil
si introducem prajitura la frigider
pentru 2-3 ore .
Lasă un comentariu