6 oua
6 linguri faina
3 linguri cacao
2 lingura ulei
2 linguri apa
6 linguri zahar
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de rom
1 zahar vanilat
Crema :
250gr iaurt
1 pliculet gelatina ,granule
200 ml frisca
400 gr visine fara samburi
5 linguri zahar
2 cani compot visine(doar zeama )
Decor
100 ml frisca
50 gr ciocolata
visine
Mod de preparare:
Blat :
Separam albusurile de galbenusuri .
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , se adauga uleiul ,
apa si se amesteca bine pana ce totul este incorporat.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.
Amestecul uscat se incorporeaza in crema de galbenusuri.
Se adauga apoi albusurile spuma si se omogenizeaza usor.
O tava dreptunghiulara se tapeteaza cu hartie de copt
(eu am folosit tava de la Delimano 24/34 cm )
Se toarna compozitia si se coace aproximativ 20 de minute, la 180 gr.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 (din latime)
Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste.
Gelatina se hidrateaza in ½ cana de compot, apoi se dizolva pe baie de aburi,
cateva minute ,fara sa fiarba.Se adauga in iaurt si se amesteca bine.
Frisca batuta se incorporeaza in crema de iaurt, apoi visinele fara samburi.
In tava in care am copt blatul se pune hartie alimentara,
(eu am separat jumatate de tava cu un carton ,deoarece tava era
prea mica pentru asamblat .De aceea este bine ca ptr asamblare
sa se foloseasca o tava cu inel detasabil)
Se insiropeaza primul blat cu zeama din compot, urmeaza crema,
apoi cel de-al doilea blat insiropat.
Dam prajitura cel putin 3 ore la frigider.
….nu prea le am cu ornatul 😀 … asta e :)))
lasa iubita ca e foooooarte bine asa
gelatina o pun pe foc cu restul de o cana si jumatate sau din aceasta cantitate insiropez si blatul?
din aceasta cantitate folosesti doar jumatate de cana pentru gelatina iar o cana pentru insiropat
O rețetă de rahat…frișca nu se bate în nici un fel . Nu va recomand . Toare papagalele postează rețete dar sunt praf .
,,papagala esti tu ,, frisca se bate daca bati frisca lichida si nu lapte
,,papagala esti tu ,, frisca se bate daca bati frisca lichida si nu lapte
A