1 buc praz (fara frunze) (puteti folosi si ceapa verde sau ceapa alba si ceapa rosie , marar )
400 gr branza telemea
Aluatul :
500 gr faina
1 cana de lapte caldut
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
10 gr drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
50 gr unt la temperatura camerei
Compozitia cu praz si branza :Branza se marunteste. Prazul se taie pe din doua ,
si se taie solzisori ,apoi se amesteca cu branza .
Facem un aluat din ingredientele mentionate . (puteti face orice fel de
aluat ,de paine ,gogosi ..etc )Lasm 30 minute la crescut .
Dupa ce a crescut aluatul ,il impartim in 8 bilute egale .
Intindem fiecare biluta cu sucitorul ,in mijlocul careia punem o lingura
din compozitia de praz cu branza .Inchidem turta ca pe un pliculet ,pe care
il intindem cu sucitorul ,pana devine ca o turta .
Se fac pe rand toate ,apoi se coc in tigaia , cu putin ulei ,pe fiecare parte
pana se rumenesc usor .(dupa fiecare turta pe care o coaceti ,mai adaugati o lingurita de ulei ,
in tigaie ))
Pofta buna !
o reteta absolut delicioasa.Fac si eu dar nu am incercat si cu legume,am sa o incerc si eu! >d<
sunt excelente ,le fac foarte des !
[…] Sursa de inspiratie […]
excelente ,calde dar si reci