1 tableta ciocolata de la Nestle Dessert Romania
1/2 pachet unt
3 oua
6 linguri zahar
un varf cutit sare
1 zahar vanilat
1 lingurita esenta rom
12 linguri faina
1 pachet praf de copt
Ciocolata si untul se topesc pe baie de abur.
Se lasa la racit.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,
zaharul si zaharul vanilat.Se adauga galbenusurile.
Amestecam compozitia de ciocolata cu spuma de oua.
Se amesteca faina cu praful de copt.
Adaugam faina peste compozitia cu ciocolata.
Omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda unsa cu putin unt.
Coacem la 180 gr ,timp de 15-20 minute .
Lasam la racit.
Siropul:1 cana de apa si 4 linguri de zahar
se pun la fiert,dupa cateva clocote adaugam o fiola esenta de rom.
Lasam la racit.
Mousse de mango:
1 buc mango ,copt bine
2 linguri zahar
2 lingurite gelatina granule
5 linguri frisca batuta (din 500 gr frisca lichida ,necesara
pentru toata reteta)
Facem un piure dintr-un mango ,punem piureul intr-o
craticioara cu 2 linguri de zahar ,iar cand da in clocot
dam deoparte si adaugam gelatina pe care am hidratat-o 10 minute
in putina apa rece.Lasam sa se raceasca ,apoi amestecam cu frisca
batuta.
Decupam cu un inel de tort ,blatul ,il insiropam.
In mijlocul blatului adaugam un alt cerc mic in care
punem moussel de mango.DaM LA FRIGIDER.
Intre timp facem moussel de iaurt:
200 gr iaurt grecesc si 4 linguri de zahar se pun pe foc.,
cand incepe sa clocoteasca adaugam gelatina hidratata(4 lingurite)
,dam deoparte si amestecam energic.Dupa ce s-a racit
amestecam cu restul de frisca batuta.
Turnam amestecul de jur imprejurul cercului cu mousse de mango,
scoatem cercul si nivelam bine mousse-ul de iaurt pe toata
suprafata tortului.Dam la frigider.
Intre timp facem jeleul de mango:
1 buc mango ,facut piure se pune pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar,.
Cand da in clocot se da deoparte si se amesteca cu gelatina hidratata
10 min in apa ,(3 lingurite si 50 ml apa)
Amestecam,lasam la racit si o intindem pe toata suprafata
tortului.Decoram cu zmeura si dam la frigider pana a doua zi.
Lasă un comentariu