Malai dulce cu dovleac

012
Cu prajitura aceasta , m-a lovit melancolia rau de tot .Mai ales ca de sarbatorile Craciunului ,il avem pe tata la noi .
Am vorbit despre multe lucruri din trecut , cat si despre bunatatile pe care ni le facea mama ,Dumnezeu s-o ierte , in periada aceasta a anului .Asa am ajuns sa fac aceasta prajitura care ,autohton se numeste malai dulce cu dovleac .
Dovleac proaspat nu am avut ,dar am profitat de faptul ca am cumparat recent ,din curiozitate ,un borcan de dovleac de la Naturelo de 720 grame,si mi-am zis ca acum e timpul sa-l incerc .
Reteta originala spune ca dovleacul se coace intai in cuptor ,apoi dupa ce s-a copt , se scoate cu grija tot miezul pe care il pisam cu furculita .Putem sa-l fierbem si apoi sa-l dam pe razatoare . .Important este sa avem cam o cana de dovleac ras fiert ,copt sau din gama Naturelo .
Eu va spun exact cum am procedat ,pentru ca a iesit exceptional de buna .

Dar ,sa trecem la treaba🙂

Incalzim cuptorul la 175 gr

2 cani si jumatate malai
3 linguri faina
3/4 cana ulei
1 cana si jumatate lapte
o lingurita sare
1 zahar vanilat
o cana de dovleac ras (in cazul meu ,jumatate de borcan de la Naturelo )
1 praf de copt
o cana zahar
2 oua

Punem laptele la fiert intr-o craticioara , cu sarea , uleiul si zaharul .
Cand da in clocot ,dam deoparte si punem malaiul in ploaie ,amestecand energic cu un tel .
Lasam sa se raceasca , apoi adaugam zaharul vanilat , cele doua oua batute bine
cana de dovleac ras (350 gr) ,praful de copt si faina .
Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
Ungem o forma (eu am folosit o tava de la Delimano ,dimensiune28/34 ) cu putin ulei ,punem hartia de copt
si rasturnam compozitia cu malaiul .

Dam la cuptor pentru 30 minute ,pana capata o culoare rumena .O incercam cu o scobitoare
sa fim siguri ca este coapta .O lasam sa se raceasca .
Pudram cu zahar si portionam .

Sfat :Imediat cum o scoateti din cuptor ,turnati peste prajitura o cana de lapte fierbinte in care dizolvati doua linguri de zahar .

Este excelenta ,alaturi de un pahar de lapte batut , ceai sau cafea🙂
Pofta buna !]
001
002

003

004

005

008

009

010

016

018
012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: