Pentru aceasta reteta ,am folosit un gen de faina de porumb ,speciala pentru aluaturi dulci .Am adus-o din Germania si
chiar eram curioasa cum iese la gust .O sa atasez si poza cu punga ,sa vedeti despre ce este vorba . Puteti insa folosi faina alba si malai .
2 cani dovleac ras
1 cana zahar
un zahar vanilat
un praf de sare
1 lingura scortisoara
2 linguri ulei
Pentru inceput punem doua linguri de ulei intr-o cratita , adaugam dovleacul ras si lasam sa se caleasca
pana scade tot lichidul .Dam deoparte si adaugam un praf de sare ,un zahar vanilat ,o lingura scortisoara si
o cana de zahar .(gustati sa potriviti de dulce daca va place mai dulce )
Pentru aluat :
1 cana apa
un varf de sare
2 linguri ulei
1 praf de copt
1 lingurita otet
1 cana si jumatate faina de porumb (sau faina alba)
o jumatate cana faina de grau ( sau malai )
Amestecam ingredientele uscate .Intr-un lighenas punem apa ,uleiul si otetul .Adaugam ingredientele uscate
si formam un aluat care se desprinde in final de pe maini .
Pe o foaie de hartie de copt ,punem aluatul pe care il intindem in forma dreptunghiulara .Adaugam compozitia cu dovleac ,o intindem uniform si rulam din ambele parti spre mijloc pana se intalnesc sulurile .
Ungem o tava cu ulei si asezam foaia de copt impreuna cu compozitia de dovleac .Ungem cu ou batut si dam la cuptor pentru 40 minute la 180 gr.
Dupa ce s-a racit ,se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza .
Minunate retetele cu dovleac,iar combinatia dovleac-malai este una reusita.Pentru o placinta din doua foi(in tava aragazului), trebuie dublate cantitatile?
da,compozitia este doar pentru o tava ca de cozonac
da , dublezi daca vrei sa faci mai mult