Banitsa….placinta bulgareasca cu branza sarata.

038

1 pachet de foi de placinta
700 gr branza sarata (telemea de vaca am folosit ,fara zer in ea)
4 oua
400 gr iaurt
1/2 pachet unt
un varf lingurita bicarbonat de sodiu

Umplutura :
Branza se zdrobeste cu dosul furculitei ,se adauga ouale ,
iaurtul si bicarbonatul .Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Topim untul (folosim o pensula pentru uns)

O tava ,de preferat rotunda , se unge cu putin unt peste care se pune hartie de copt .Din pachetul de foi de placinta ,se ia o foaie ,se unge cu putin unt ,apoi peste foaia unsa se pune alta foaie de placinta .Se adauga apoi 3 linguri din compozitia cu branza ,pe jumatate din foaie (sunt doua foi suprapuse) ,apoi se ruleaza ca un sul .Se aseaza in tava , incepand din centrul tavii ,dand forma sulului , ca a unui melcisor .Procedam la fel cu restul foilor ,asezand de jur imprejurul melcisorului
pana se umple tava .Ungem placinta cu restul de unt ramas .
Se da la cuptorul incalzit la 180 gr, pentru 25-30 minute

029 030 031 037

Lasă un comentariu

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

homemadebyelena

homemadebyelena

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.