Sarmale moldovenesti in foi de varza murata

Sarmalele sunt ,cred ,deliciul oricarei familii . .Cand cineva este plecat pentru un timp din tara ,atunci cand se intoarce acasa,vrea sarmale in mod sigur .Daca intrebi orice roman ,plecat in afara tarii ,care este mancarea de care ii este dor ,cu siguranta stiti raspunsul .Asa si la noi ,s-a intors baiatul meu cel mare dintr-un contract de lucru de 6 luni ,si sarmale a cerut 🙂

???????????????????

1 kg carne tocata mixta ( porc si vita)
4 cepe mari
o cescuta ulei de floarea soarelui
o cana orez
1/2 cutie rosii cuburi Sun food
o lingura marar tocat (eu nu am avut si am pus putin patrunjel)
300 gr piept de porc afumat

2-3 crengute de cimbru
1 lingurita cimbru tocat
o capatana de varza murata
1 cutie de 400 gr rosii cuburi
1 mana de malai
sare si piper dupa gust

Alegem o varza murata cu frunza subtire , sa se vada prin ea .
Fiind subtire ,sarmalele se vor infasura usor si vor fierbe bine.
De la frunze luam doar varfurile ,restul ,taiem fideluta subtire .
Dupa ce am pregatit frunzele ne ocupam de umplutura .

Tocam ceapa marunt ,apoi o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins .
Calim cateva minute ,adaugam si orezul si-l calim putin si pe el .
Adaugam si sosiile cuburi ,mai lasam sa dea un clocot apoi dam
deoparte .Punem cimbrul si verdeata(marar de preferat) ,eu am pus
putin patrunjel tocat ,si amestecam bine .
Dupa ce s-a racit ,amestecam cu carnea tocata si mana de malai .
Potrivim de sare si piper .
Amestecam totul foarte bine pana ce se simte ca ,compozitia este legata.
Incepem rulatul sarmalutelor .

Cotoarele frunzelor le-am tocat fideluta subtire .
Intr-o tigaie ,am pus putin ulei si pieptul de porc taiat
fasiute subtiri mici .

(se pot pune si felii de slaninuta intre sarmale ,dar eu am vrut sa schimb putin
metoda autohtona 🙂
Am calit putin slaninuta apoi am adaugat varza tocata pe care am
calit-o cateva minute .
Am adaugat apoi cutia de rosii cuburi si putina sare .
Pe fundul cratitei unde am fiert sarmalele se pun tije uscate de marar sau crengute uscate de cires)
apoi am asezat sarmalutele ,deasupra lor am rasturnat varza calita
cu slaninuta ,cateva crengute de cimbru si apa fierbinte
cat sa le acopere .
Am fiert la foc usor o ora ,dupa am adaugat o cana de vin alb si le-am bagat in cuptor ,
inca 30-40 minute .

Se servesc cu mamaliguta calda ,ardei iute si un vin alb demi sec .

Pofta buna !

???????????????????????????????
???????????????????????????????

DSC05955

???????????????????

6 gânduri despre „Sarmale moldovenesti in foi de varza murata

  1. Gabriel decembrie 24, 2014 la 11:52 pm Reply

    Sarbatori fericite si va multumesc pentru reteta. Exact CE cautam!

  2. Geta decembrie 18, 2015 la 10:31 pm Reply

    De ce se pune malai in compozitie?

Lasă un comentariu

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

homemadebyelena

homemadebyelena

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.