Ingrediente
4-5 cartofi potriviti
1 ou
1 morcov
sare , piper , nucsoara rasa
3 linguri parmezan
Mod de preparare cartofi Rosti
Curatam cartofii si morcovul ,si-i dam pe razatoarea mare .
Ii scurgem in pumni de apa , adaugam sare ,piper ,nucsoara .
oul batut si parmezanul .Omogenizam bine .Formam in maini un fel
de chiftele pe care le prajim pe ambele parti in ulei incins.
Scoatem pe un servet de hartie , pentru a absorbi surplusul de ulei .
Mod de preparare muschiulet de porc invelit in prosciutto crudo
1 muschiulet de porc
1 lingurita boabe coriandru
1 lingurita piper
1 lingura ulei de masline
Muschiuletul se spala ,se zvanta si se unge bine cu piper si
coriandru , pe care le-am pisat intr-un mojar.
Intr-o tigaie punem putin unt si prajim muschiuletul pe ambele
parti , cateva minute .Il lasam putin la racit ,si-l invelim
in felii de prosciutto crudo .Adaugam putin ulei de masline
deasupra si-l introducem in cuptor la 200 grade pentru 30 minute .
Dupa primele 15 minute , se intoarce pe partea cealalta si
se stropeste cu zeama lasata ,care in final va scadea ,ramanand doar
uleiul .
100 grame merisoare uscate
1/2 ceasca vin rosu
1/2 ceasca suc de portocale
2 linguri sos de soia
Intr-o oala se pun merisoarele, se toarna vinul rosu si sucul de portocale,
,se amesteca pana incepe sa fiarba.Se fierbe timp de 20 minute
pana in momentul in care fructele devin moi.Se da la o parte si se amesteca
cu restul de unt in care s-a prajit muschiul , si sosul de soia .
Pofta buna!
Arata super!!!