Ingrediente
1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker
100 ml lapte
3 linguri zahar
400 gr faina
1 pliculet zahar vanilat
1 ou + 2 galbenusuri
150 gr unt topit
putina sare
Pentru umplutura:
150 gr nuci tocate grosier
100 gr zahar pudra
200 gr gem de prune(se poate folosi orice tip de gem sau dulceata iar daca vi se pare destul de dulce,nu mai
adaugati zahar)
Pentru decor:
150 gr ciocolata
50 ml frisca lichida
1 cubulet unt
Mod de preparare
1.Pentru foi, punem drojdia într-un castron, adaugam putin lapte caldut
si amestecam pana ce toata drojdia este lichefiata .
Restul de lapte il amestecam cu zaharul .
Adaugam sarea ,zaharul vanilat, oul ,restul de lapte si galbenusurile , apoi untul lichefiat caldut.
La final, încorporam faina. Lucram aluatul pâna nu se mai lipeste de maini.
Impartim aluatulîn trei si intindem tot atâtea foi.
2.Pentru umplutura, amestecam nucile tocate grosier, cu zaharul pudra.
Asazam o foaie într-o tava de yena dreptunghiulara ,
tapetata cu hârtie de copt. Ungem deasupra cu jumatate din cantitatea de gem
cu nuci.. Acoperim cu a doua foaie si punem deasupra restul de gem .
Punem si ultima foaie si lasam într-un loc , la cald, sa creasca 30 de minute.
3.Înteapam prajitura cu gem si nuca cu o furculita si coacem
la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam prajitura de foi cu gem si nuca sa se raceasca în tava,
si decoram cu glazura calda de ciocolata topita . Taiem dupa ce s-a racit.
Glazura se face la bain marie .
Intr-o craticioara punem untul si ciocolata rupta bucatele .
Amestecam energic pana ce s-a topit ciocolata .
Dam de-oparte ,adaugam frisca lichida
arată atât de bine, că aș trece peste faptul că e seară și seara nu ar trebui să mănânc deloc, cu atât mai puțin bunătăți dulci! 🙂
[…] reteta am gasit-o pe blogul Deliciile Cameliei ,blog pe care vi-l recomand cu drag. Pentru ca nu am avut toate ingredientele am facut reteta cu […]
a iesit minunat ! felicitari !
V-am gasit dupa aceasta prajiturica pe care am recunoscut-o dupa pozele din aparat.Faceti o treaba minunata! Succes in continuare!
multumesc !