Alba ca zapada

???????????????????????????????

Pentru foi:

2 oua
un varf lingurita sare
1 zahar vanilat
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 pliculet amoniac (7 gr)
600 gr faina

Intr-un vas amestecati laptele cu zaharul, uleiul ,sarea ,zaharul vanilat si ouale.
Adaugati amoniacul stins cu zeama de lamaie .
Adaugati si faina in ploaie ,putin cate putin , pana cand aluatul devine usor de modelat.
Impartiti aluatul rezultat in trei parti egale.
Intindeti foi subtiri din fiecare bucata de aluat.
Ca sa iasa foile cat de cat egale ,le-am decupat cu un cutit
direct de pe foaia de copt .
Eu am folosit ,pentru copt, fundul unei tavi cu dimensiuni de 23/38 cm .
Am intins foaia direct pe hartia de copt, pe care ,apoi,
am pus-o pe fundul tavii si am introdus-o la cuptor.
Se coc in cuptorul incalzit la 180 gr ,timp de 5-7 min ptr fiecare foaie .
(Cand se rumenesc pe margini,sunt coapte)
Lasati foile sa se raceasca (cu hartie de copt ,suprapuse una peste alta)
,acoperite cu un prosop.

Pentru crema :

1 litru de lapte
8 linguri de faina
12 linguri de zahar
un pachet de unt (200 gr)
coaja de la o lamaie
1 zahar vanilat
zeama de la o lamaie
putina sare
putina esenta de vanilie

cocos pentru ornat

Amestecam faina cu o cana de lapte ,pana nu mai exista nici un cocolos.
Punem pe foc restul de lapte impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat
coaja de lamaie si sarea .
In momentul in care incepe sa fiarba ,adaugam compozitia de lapte
cu faina si amestecam continuu pana se ingroasa.
Dam de-oparte si lasam putin la racit , apoi adaugam untul la temperatura
camerei si esenta de lamaie.
Amestecam cu un tel pana ce se omogenizeaza totul .
Oprim 5-6 linguri de crema.

In tava pe care am copt foile ,am pus folie alimentara .
Asezam prima foaie peste care punem jumatate din crema .
Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie si restul de crema .
Peste foaia a treia punem crema oprita ,cele 6 linguri ,
intinzand-o uniform pe toata suprafata prajiturii .
Presaram cocos din belsug.
Impachetam prajitura cu folie de plastic ,punem ceva greu peste ea
si o lasam minim 24 ore ,ca sa se inmoaie.

Un gând despre „Alba ca zapada

  1. Marinoaica Florina Decembrie 22, 2013 la 10:16 am Reply

    mama ce bine arata🙂 si tu si prajitura :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: