Tort Sacher

18782_33790_big
Pentru prepararea blatului iti trebuie:

2 linguri praf de copt

200 gr ciocolata neagra
8 oua
150 gr unt
1 varf cutit sare
150 gr zahar
40 gr zahar pudra
150 gr faina
1 buc. zahar vanilat
1 buc. esenta vanilie
450 gr dulceata caise

glazura
200 gr ciocolata menaj
30 gr unt
3 linguri frisca lichida
Instructiuni pentru Tort Sacher:

Blatul :

Ciocolata se fărămiţează cu un cuţit, şi se topeşte la bain marie.

Se lasă la răcit. Gălbenuşurile se separă de albuşuri (albuşurile le ţinem puţin în frigider până le batem spumă).
Untul,la temperatura camerei, zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat, esenţa şi un vf. de sare, se bat până devin ca o cremă. Apoi adăugăm ciocolată topită care s-a răcit puţin.

Adăugăm făina şi praful de copt şi la final albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră.
Amestecăm cu lingura până se încorporează totul (niciodată cu mixerul).
Ungem o formă rotundă de tort cu ulei apoi o tapetăm cu făină.

Răsturnăm compoziţia şi o introducem la cuptor pentru 40 min la 175 grade.
După ce s-a copt, scoatem blatul pe un fund de lemn şi-l mai lăsăm să se răcorească aproximativ 10-15 min.Tăiem blatul în două părţi (pe orizontală).

Montatul :

Ungem primul blat cu dulceaţa de caise, pe care mai întâi am încălzit-o, ca să devină mai fluidă. Apoi am pus a doua jumătate de blat peste care adăugăm restul de dulceaţă pe tot tortul. Îl lăsăm în frigider la răcit 2 ore.

Glazura :

Glazura o facem tot pe aburi, 200g ciocolată se topesc împreuna cu 30-40 gr unt, apoi după ce s-a topit ciocolata adăugăm 3 linguri de frişcă lichidă, şi amestecăm bine.
Lasăm puţin să se răcească după care răsturnăm peste tort câte puţin, având grijă să se acopere şi părţile laterale.

Se da iarăţi la frigider o oră. Se serveşte cu frişcă alături şi cu o ceaşcă de cafea.
Sa aveti pofta !
1
18782_34491_big
18782_34492_big
18782_34494_big

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: