Tort cu crema de iaurt si piersici

???????????????????????????????

Tort cu crema de iaurt si piersici
Ingrediente :

Ingrediente blat :
8 oua
3 linguri apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
13 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite cacao

Mod de preparare :

Mai intai separam ouale .Albusurile se bat cu sarea si apa.
Cand s-au batut spuma ,adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem incontinuu
pana se dizolva zaharul complet.Adaugam si galbenusurile pe care le incorporam in compozitia cu albus .Adaugam si faina ,pe care am amestecat-o cu cacao si praf de copt, pana cand toata faina este incorporata si rezulta un aluat ca de rulada.

Intr-o tava de aragaz ,punem hartie de copt ,o ungem putin cu ulei
apoi turnam compozitia obtinuta ,intinzand-o in mod egal pe toata suprafata
tavii .Dam la cuptor pentru 10 min la 180 gr .

Crema de iaurt :

200 ml frisca lichida
250-300 gr iaurt(eu am folosit kefir)
6 linguri pline zahar pudra
1 plic gelatina granule
2 compoturi piersici (eu am folosit doua cutii Compot Piersici Hame 410 gr )
1 zahar vanilat

Piesicile dintr-o cutie le tocam cubulete mici.
Cealalta cutie de piersici o folosim pentru decor ,taindu-le feliute subtiri .
Hidratam gelatina intr-o jumatate cana de compot aproximativ 10 min .
O punem apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba ,cateva minute.
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat .
Adaugam gelatina hidratata (racita) iar dupa ce am omogenizat
bine gelatina cu iaurtul adaugam frisca batuta si piersicile taiate
cubulete .

Insiropam blatul cu zeama de la compotul de piersici .
Peste blat, punem crema de iaurt pe care o intindem uniform pe toata
suprafata blatului.Lasam asa vreo 10-15 minute ,dupa care
taiem apoi fasii de 5 cm , din lungimea tavii .
Rezulta cam 5 fasii ,la o tava normala de aragaz.(eu am gresit
impartind blatul in doar 4 parti (fasii) )

Incepem sa montam incepand cu mijlocul .
Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului .
Continuam de jur imprejur pana terminam fasiile .
Dam la frigider pentru cateva ore .

PENTRU DECOR :

200 ml frisca lichida
piersici din compot
1 pliculet tort gelee incolor

Dupa cateva ore de stat la frigider ,timp in care crema de iaurt s-a inchegat
ornam tortul cu felii de piersici si frisca lichida pe care am batut-o spuma.
Peste feliutele de piersici turnam incepand din mijloc , glazura tort gelee transparent
,(repartizand-o cu lingura peste fructe)pe care am facut-o conform indicatiilor de pe plic.
Se da la rece pentru cateva ore,dupa care se mananca cu pofta🙂 !

POFTA BUNA !

9 gânduri despre „Tort cu crema de iaurt si piersici

  1. Paula Ion Decembrie 29, 2012 la 7:30 pm Reply

    super arata,de bun nici nu mai zic…cred ca este delicioooooooooooooooos

  2. mirela Decembrie 30, 2012 la 6:37 pm Reply

    Sigur este foarte bun la gust si ai muncit ceva la el .Feliuta este super faina !!!!!!!!!!

  3. Viorica Noiembrie 20, 2013 la 8:42 am Reply

    Se coace blatul in doar 10 minute? Cand este rulat nu se rupe blatul? Ce dimensiuni are tava in care l- ai copt? Multumesc, o zi buna!!

    • Deliciile Cameliei Noiembrie 22, 2013 la 3:51 pm Reply

      da ,se coace ,pentru ca blatul este gros doar de putin mai mult de 1 cm ,nu se rupe blatul la rulare ,iar tava este tava normala de aragaz

      • Viorica Noiembrie 22, 2013 la 10:54 pm

        Tocmai am facut azi tortul… A fost exact cum banuiam, un blat facut din 8 oua nu avea cum sa iasa gros doar de un deget, mi- a iesit gros de vreo 3 degete. Nu a avut rost sa il rulez ca s- ar fi rupt. L- am taiat in doua si am facut tort normal. In afara de acest inconvenient, gustul este de exceptie, nu mai conteaza cum e asamblat.🙂

  4. Deliciile Cameliei Noiembrie 23, 2013 la 11:22 am Reply

    probabil ati avut oua mai mari sau cine stie ce ati adaugat mai mult…..in poze se vede clar ,in tava este o foaie gen rulada

  5. Deliciile Cameliei Noiembrie 23, 2013 la 11:24 am Reply

    blatul se face in tava normala de aragaz care are 40/40 aprox ,iar ca si lichid sunt doar 3 linguri de apa , ati gresit ceva pe undeva , in mod sigur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: