Prajitura cu branza de capra ,muguri de pin si sos englezesc de vanilie

021

Aluatul :

100 gr unt rece
2 linguri miere
2 linguri zahar zahăr
1 ou
2 zahar vanilat
un varf sare
razatura de lamaie
faina cat cuprinde

Crema de branza :

150 gr branza de capra
2 galbenusuri
2 zahar vanilat
3 linguri zahar
razatura de lamaie

Sosul :
4 linguri smantana groasa
4 linguri zahăr pudra
1 zahar vanilat
2 galbenusuri

1 lingura zeama de lamaie

2 linguri muguri de pin

zahar pudra pt decor
coacaze
frunze de menta

Aluatul :
Se taie untul in bucati ,.Adaugam sarea ,zaharul ,zaharul vanilat
mierea ,razatura de lamaie si oul ,si amestecam pana se omogenizeaza
totul .Adaugam faina cat cuprinde , cat sa iasa un aluat care desprinde usor
de pe maini .Ungem pe interior ,niste forme rotunde ,cu putin ulei.
Formam cate un sul pe care il introducem in interior ,apoi il aplatizam
cu degetele pana se lipeste de peretele formei totunde.Intindem si o forma rotunda
de marimea formei respective ,pe care asezam forma cu aluatul aplatizat.
Intepam cu furculita si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade .

Intre timp preparam crema de branza :

Amestecam branza cu zaharul ,zaharul vanilat , razatura de lamaie
si galbenusurile .Compozitia rezultata se pune intr-un pos
cu care se umplu formele din  cuptor .Adaugam si mugurii de pin
peste care presuram putin zahar pudra.
Mai dam pentru inca 15-20 minute in cuptor ,pana cand se rumenesc bine
nucile de pin iar branza este inchegata(se incearca cu o scobitoare )

Într-o craticioara, la foc mare, se amesteca smântâna împreună cu zahărul şi vanilia.
Aducem la foc mic şi îndepărtam de la căldură. Adaugam gălbenuşurile de ou
si amestecam până se îngroaşă  .La final adaugam zeama de lamaie.

Aranjati dupa cum doriti .:)

Noi am servit alaturi de coacaze rosii , insa se poate servi cu orice fel de fruct , acrisor .
Pofta buna !!!

Cu aceasta reteta particip la concursul organizat pe Bucataresele vesele , “Castiga 3 pachete cu produse La Colline !!

2 gânduri despre „Prajitura cu branza de capra ,muguri de pin si sos englezesc de vanilie

  1. Deliciile Cameliei Decembrie 12, 2012 la 3:59 am Reply

    Reblogged this on Deliciile Cameliei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: