Baked Alaska

Este o reteta de desert apreciata atat de cei mici cat si de cei mari .

Reteta presupune trei pasi ,majori :blatul ,inghetata,bezeaua .

In primul rand se face blatul (eu am facut un blat de negresa

pe care l-am folosit in alcatuirea multor mici prajituri )Se poate face orice reteta de blat ,dupa preferinta .

Eu am folosit pentru blat ,reteta de negresa ,si am decupat cu forme rotunde.

https://bizadeacamelia.wordpress.com/2012/07/16/brownies-negresa-de-post/

 

Ingrediente :

3 oua(albusurile le folosim la bezele care se pun in inghetata iar galbenusurile ,la inghetata )
200 gr zahar pudra (50gr pentru galbenusuri ,150 gr pentru albusuri )
un varf sare
400 ml frisca lichida
un pepene galben potrivit (folosim doar miezul🙂 )
un pumn migdale (pe care le macinam )
1 zahar vanilat
3 albusuri pentru albusul spuma cu care se imbraca preparatul la final
150 gr zahar pudra

Inghetata :

Batem 200 ml frisca lichida ,apoi o dam la frigider.
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile
se bat bine cu 50 gr zahar pudra si zaharul vanilat
pe baie de aburi , 2-3 minute ,se adauga restul de frisca lichida (200 ml) si se amesteca bine .
Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit .
Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta ,pe care am lasat-o in frigider,
migdalele date prin masina si cu pepenele galben dat prin blender.

Blatul :

https://bizadeacamelia.wordpress.com/2012/07/16/brownies-negresa-de-post/

Bezeaua :

3 albusuri se bat cu un varf de sare ,si cu 150 gr zahar pudra.
Se formeaza bezele cu un pos,care se coc aprox 10-15 min ,pana se rumenesc la suprafata .Dupa ce s-au racit ,se rup bucatele si se introduc
in compozitia de mai sus .Se omogenizeaza usor ,cu o spatula , apoi se umple anumite forme ,(pentru a da forme inghetatei) in care se pune folie alimentara si se da la congelator .

(urmariti fotografiile)

Se face o bezea din 3 albusuri si 150 gr zahar pudra .

Montatul :

Intai asezam o rondea de blat ,apoi inghetata si iarasi o rondea de blat.

Umplem cu bezea de jur imprejur ,nivelam cu o furculita si dam culoare bezelei

cu un arzator .Se serveste imediat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: