Profiterol

Am facut profiterol : desertul care imi aduce aminte de anii de liceu .

Totul este natural:gogoselele ,crema de vanilie ,sosul de ciocolata ,inghetata si frisca (adica facute in casa )

Coji:

5 linguri ulei
10 linguri apa
8 linguri faina
3 oua
un vfsare

Crema de vanilie:

650 ml lapte
3 oua
10 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri margarina
un vf sare
2 zahar vanilat

Sos de ciocolata:

7 linguri zahar
5 linguri lapte
2 linguri cacao
2 linguri margarina
1/2 fiola esenta de rom

Ingheţată :

doua galbenusuri
lapte 200ml
frisca 200 gr
zahar 3 linguri
vanilie

Punem la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot
adaugam faina in plaie, amestecand pana se incorporeaza.
Dam la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.
Cu posul cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 10 min
la putere mai mare iar 15 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa iasa
goale pe interior.

Crema :Amestecam ouale cu zaharul faina si 7 linguri de lapte,
Separat restul de lapte il fierbem apoi il amestecam cu, compozitia
de oua si fierbem in continuare pana ce se ingroasa.
Lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam vanilia si margarina
la temperatura camerei. Amestecam energic.

Pentru îngheţată : Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma si bagati-o la congelator pentru cateva ore

Cu crema obtinuta umplem gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit ,
spargand usor coaja cu spritul.

Frisca :1/2 kg smantana proaspata
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Sosul : Punem la fiert toate ingredientele de mai sus,
pana ce se ingroasa putin. Amestecam bine si lasam sa

se raceasca.

Montarea:
Facem pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca , pe care asezam 3 gogosele umplute,
apoi usor deasupra se adauga inghetata de vanilie. Peste inghetata punem

frisca si sos de ciocolata .

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Camii M.'s Blog

Beauty, Health, Style, Life

Georgia's Kitchen

Delicious recipes from my family to yours

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Placerea Gatitului

din perspectiva unui barbat la cratita....

bucatardinpasiune

blog culinar

blog de familie

un blog general

Hainute ieftine pentru pitici

Hainute second-hand de calitate in stare foarte buna.Daca sunt mamici doritoare sa vanda din hainele piticilor le invit cu drag sa posteze aici pe blog.

In bucataria Cameliei

Arome din bucataria mea

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: